Modell: Iconic High Waist 

Tabellen är baserad på kroppsmått.
OBS! Iconic High Waist är normala i storleken, vi rekommenderar att välja din vanliga storlek.
Storlek

STUSS
(Mät runt kroppen där höften är som bredast) 

XXS 66-71 cm
XS 76-81 cm
S 86-91 cm
M 96-101 cm
L 106-111 cm
XL 116-121 cm
2XL 127-132 cm
3XL 137-142 cm
4XL 147-152 cm

Modell: Iconic Classic

OBS! Måtten avser trosans mått i plant läge, inte utsträckt. Måtten i tabellen baseras alltså inte på kroppsmått utan är trosans omkrets. Jämför gärna med en trosa du har hemma och som sitter bra.

OBS! Iconic Classic är små i storleken. Vi rekommenderar att du väljer en storlek större än din vanliga storlek.

Storlek

MIDJA

XXS 64 cm
XS 68 cm
S 72 cm
M 76 cm
L 80 cm
XL 84 cm
2XL 88 cm
3XL 92 cm
4XL 96 cm 

 

Guide till menstruationstrosor: Hur du får dina menstruationsunderkläder att hålla länge

Har du precis fått ditt första par mensskyddstrosor? Eller är du fortfarande i färd med att bestämma dig för om du ska skaffa ett eller inte? Ingen fara! Vi har sammanställt en guide för att hjälpa dig.

Det kanske är nytt för dig att äga mensskyddstrosor. Eller så vill du maximera din investering när du köper dina mensunderkläder och vill lära dig hur du får dem att hålla längre. 

Hur som helst, vi har allt för dig. I den här artikeln har vi sammanställt en guide till mensunderkläder för dig. Här delar vi med oss av hur du tar hand om dina mensbyxor och ett par bra metoder som gör att de håller längre. 

Grunderna för menstruationsunderkläder

Vid det här laget är vi alla någorlunda bekanta med vad menstruationstrosor är. Men eftersom vi behandlar grunderna, låt oss börja med det. 

Vad är mensunderkläder?

Menstruationstrosor är speciellt utformade underkläder som du bär under menstruationen. De består av flera lager absorberande tyg som absorberar fukt, t.ex. menstruationsblod, svett och till och med kiss, och fångar upp den för att hålla dig fräsch och bekväm. 

Vad är speciellt med mensbyxor?

Menstruationsunderkläder ser ut och känns bokstavligen som vanliga trosor - och du kan bära dem på samma sätt. Men de är gjorda för att hålla dig läckagefri och fräsch under menstruationen.

I princip är det en kombination av den enkla designen hos vanliga trosor och funktionen hos bindor.

Vad tillverkas menstruationstrosor av? 

Iconica mensunderkläder består av fyra lager: det första lagret närmast kroppen består av ekologisk bomull och spandex medan det andra till fjärde lagret består av polyester. Spandex och nylon.

Är menstruationstrosor bra för dig?

Mensskyddstrosor är faktiskt bra för dig. Det är ett bra sätt att blöda utan att behöva oroa sig för mensläckage eller dålig lukt. 

Fria blödningar med mensbyxor minimerar friktion och irritation som orsakas av engångsartiklar. I denna process rinner blodet fritt ut medan vaginala vätskor och goda bakterier upprätthåller din vagina. 

Är det meningen att mensskyddstrosor ska bäras ensamma?

Ja och nej, för att vara ärlig, det beror helt och hållet på ditt flöde. Du kan bära den ensam om du har lätt till medelhögt flöde. Du kan kombinera den med andra mensprodukter, som en menskopp, när du har ett kraftigt flöde.

Är menstruationstrosor värda pengarna?

Ja, det är de! Det är sant att du måste investera en stor summa pengar i förväg för att skaffa dina mensbyxor, men det kommer att hjälpa dig att spara mer pengar på lång sikt. Dessutom, goda nyheter, erbjuder Iconica stora rabatter och erbjudanden - så du kan bara tajma till det! 

Bär du mensskydd med mensbyxor?

Det är helt upp till dig. Du kan blanda och matcha dina mensbyxor med andra mensprodukter för att se till att du är säker under hela menstruationen. Kom ihåg att gå med det som gör dig bekväm och helt säker. 

Kan mensskyddstrosor ersätta bindor?

Ja, du kan helt och hållet ersätta engångsartiklar för menstruation, såsom tamponger och bindor, med mensbyxor! Men kom ihåg att du alltid är fri att blanda och matcha dina mensbyxor med andra produkter också.

Hur ofta byter du mensbyxor?

Iconica mensunderkläder kan absorbera lika mycket som tre vanliga tamponger - som i genomsnitt kan hålla i upp till 4-8 timmar vardera. Med det sagt, alla kroppar och cykler är unika, så hur ofta du behöver byta beror helt på ditt flöde. 

Fungerar mensskyddstrosor för kraftiga menstruationer?

Ja, dina Iconica mensunderkläder fungerar bra när du har mycket flytningar eftersom de rymmer upp till tre vanliga tamponger. Du kan välja att kombinera dina trosor med en menskopp eller ta med dig en annan mensbyxa för att byta när du är på språng.

Luktar mensunderkläder?

Bakterietillväxt i varma och fuktiga miljöer är den främsta orsaken till dålig lukt. Dina Iconica mensunderkläder är både andningsbara och absorberar effektivt fukt för att hålla dig torr och fräsch när du har mens.

Hur länge kan du använda mensbyxor?

Det är bäst att bara ha mensbyxorna på i högst 12 timmar eller mindre för att undvika läckage. Om du har ett lätt flöde den dagen kan du dock ha dem på dig längre. Och om du har ett kraftigt flöde kan du bära ett extra par mensunderkläder eller lägga till en annan mensprodukt. 

Hur många par mensbyxor behöver jag?

Det räcker med 8 par Iconica menstruationstrosor. Men du kan börja med 3-4 par mensunderkläder först. Oroa dig inte om du inte är säker på storleken, vi har en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti som gör att du kan byta dem mot en annan storlek eller få full återbetalning.

Var förvarar du dina använda mensbyxor när du är på språng?

Dina Iconica mensunderkläder levereras med en egen vattentät förvaringsväska, vilket gör det superenkelt att byta trosor när du behöver det. Du kan också para ihop den med andra mensprodukter och använda dina mensbyxor som uppsamlingsplats vid läckage.

Guide till hur du tvättar dina mensbyxor på rätt sätt

Nu när vi har gått igenom grunderna kan vi börja med att tvätta dina mensunderkläder.

Är det lätt att tvätta menstruationstrosor?

Ja, det är faktiskt superenkelt! Du behöver bara kallt vatten, din tvättmaskin, ett milt tvättmedel och en galge!

Hur tvättar man menstruationsunderkläder på rätt sätt?

Skölj den först i kallt vatten tills vattnet är klart. Därefter kan du kasta den i tvättmaskinen och hoppa över torktumlingen, utan bara krama den försiktigt och hänga upp den för att torka. Se till att du bara använder ett milt tvättmedel, du behöver inte använda några mjukgörare eller blekmedel längre. 

Ska du tvätta mensunderkläder på skonsam?

Ja, det borde du definitivt göra! Se till att dina menstruationstrosor är känsliga för att hålla dem i gott skick och se till att de håller längre i processen. 

Vilken temperatur ska du använda när du tvättar mensunderkläder?

Använd endast kallt eller rumstempererat vatten. Varmt vatten kan skada de syntetiska tygerna i dina mensbyxor och försämra deras uppsugningsförmåga och livslängd.

Hur kan man bli av med menstruationsblodfläckar som inte har lyfts?

Du kan blötlägga dina mensbyxor i ett milt tvättmedel och kallt vatten innan du kastar dem i tvättmaskinen. Du kan också applicera bakpulverpasta på fläcken och sedan torka och tvätta bort den med en lösning av vinäger och kallt vatten. 

Skötselguide för att få dina mensunderkläder att hålla längre

Du kan få ut det mesta av dina Iconica mensskyddstrosor när du tar hand om dem på rätt sätt. Med det sagt, förutom att tvätta dem ordentligt, finns det ytterligare några saker att tänka på.

Är det dåligt att låta mensunderkläder ligga i tvätten i flera dagar?

Ja, det är absolut dåligt - framför allt för dig. Ju längre du låter dina använda mensbyxor ligga i tvätten, desto svårare blir det för dig att tvätta dem senare. Lite arbete i förväg för att ta bort blodet med kallt vatten kommer att spara dig mycket besvär senare.

Måste du tvätta mensbyxorna direkt?

Ja, det är bra att tvätta menstruationsbyxorna efter att du har använt dem, så långt det är möjligt. På så sätt har du alltid ett annat par underkläder redo och slipper besväret med svårborttagbara fläckar.

Vad är det bästa sättet att förvara mensbyxor?

Förvara den i garderoben, bort från allt varmt som kan skada dina mensbyxor. Innan du förvarar dem inuti ska du se till att de är lufttorkade.

Ta hand om dina mensbyxor så tar de hand om dig.

Det finns många anledningar till att du bytte från tamponger och bindor för engångsbruk. Det kan vara för att du vill spara pengar, för att du vill vara mer miljömedveten eller för att du vill ha ett bättre sätt att hantera din månatliga menstruation. Med detta sagt kan mensskyddstrosor göra allt detta och se till att du är säker på att slippa läckage och dålig lukt under din menstruation.

Menstruationsunderkläder är verkligen en investering för dig. Så länge du ser till att ta hand om dina mensbyxor på rätt sätt kan du maximera denna investering i många år framöver.

Byt till menstruationstrosor idag! Lägg till din varukorg din egen Iconic Classic Mid Waist och njut av en enkel och bekväm menstruation från och med nu!

Articles Récents