ICONICA MENSTROSOR STORLEKSGUIDE
Alla mått i cm
XXS XS S M L XL 2XL 3XL 4XL
MIDJEMÅTT 64 68 72 76 80 84 88 92 96
FRONT (från midja till gren) 25 26 27 28 29 30 31 32 33

 

OBS! Måtten avser trosans mått i plant läge, inte utsträckt. Måtten i tabellen baseras alltså inte på kroppsmått utan är trosans omkrets. Jämför gärna med en trosa du har hemma och som sitter bra.

Trosorna är normala i storleken. Vi rekommenderar att du väljer din vanliga storlek. Om du är mellan två storlekar rekommenderar vi att du väljer den största av de två.

ICONICA står för att göra kvinnors liv lite enklare. Vi anser att ingen ska begränsas under mensen. Att ha mens är ingenting att skämmas för utan snarare någonting att vara stolt över. Vi är fast beslutna att bryta tabun kring mens och säkra välbefinnande och lika möjligheter för alla flickor och kvinnor. Att ha tillgång till mensskydd är ingen lyx, det är en mänsklig rättighet. 

Det estimeras att kvinnor lägger uppemot 70.000 kronor på mensskydd under sin livstid. Detta är en kostnad som i princip ingen kvinna kan undvika eller välja bort. Vi hävdar att alla ska ha tillgång till mensskydd för ett rimligt pris. 

Vi anser även att alla ska kunna välja mer hållbara mensskydd utan att det kostar skjortan. Planeten är ingenting vi tar för givet, därför är ICONICAs menstrosor tvätt- och återanvändbara. Menstrosor har en minimal miljöpåverkan jämfört med tamponger och bindor. Genom att erbjuda återanvändbara mensskydd av hög kvalitet hoppas vi att fler väljer bort engångsartiklar. 

Kollage på Iconicas ambassadörer